Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
OPEL VIVARO 2.0 D CARGO ENJOYÁr: 5.996.400 Ft -
TOYOTA AURIS TOURIN SPORTS 1.8HSÁr: 5.995.000 Ft -
FIAT PUNTOÁr: 520.000 Ft -
VOLKSWAGEN TRANSPORTER 2.0TDI BMT RTÁr: 6.896.400 Ft -
SKODA KAROQ 1.5 TSI ACT STYLE DÁr: 8.497.000 Ft -
TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID ACTIVE 2WÁr: 5.597.000 Ft -
VOLKSWAGEN PASSAT VIII 2.0 TDI BMT HÁr: 7.547.000 Ft -
MAZDA CX-5 2.2 CD ATTRACTIONÁr: 5.997.000 Ft -
CITROEN BERLINGO IV 1.2 PURETECHÁr: 6.497.000 Ft -
RENAULT MASTER 2.3dCi 130 L3H2 3.Ár: 5.696.400 Ft -
SKODA SUPERB 2.0 TDI SCR STYLEÁr: 6.895.000 Ft -
PEUGEOT 607Ár: 700.000 Ft