Aszpikos-zöldséges marhahús
|
Elkészítés:A hagymákat és a paradicsomokat négyfelé vágjuk. A leveskockákat 8 dl meleg vízben feloldjuk. A húst az olajban megpirítjuk, majd sóval, borssal ízesítjük, a borral meglocsoljuk, és 2 percig erõs tûzön fõzzük. A húslevessel felöntjük, beletesszük a paradicsomokat, a hagymát és a zöldfûszereket. Lefedve, kislángon 2 óráig pároljuk. A zöldborsót és a hosszában kettévágott répákat külön-külön sós vízben megfõzzük (15, illetve 10 perc), és lecsöpögtetjük. A húst a lébõl kivesszük, és hosszában 3 részre vágjuk. A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. 5 dl fõzõvizet leszûrünk, majd felforraljuk. A tûzrõl levéve belekeverjük a zselatint. Hosszúkás, mély tepsi aljára egy hússzeletet teszünk, egy-egy réteg répával és zöldborsóval befedjük, és így folytatjuk a rétegezést. A tetejére öntjük a zselatinos mázt. Ha szükséges, még keverünk bele leszûrt fõzõvizet. Kihûtjük, folpackkal lefedjük, és 24 órára hûtõbe tesszük. Szeletekre vágva, petrezselymes burgonyával és paradicsomsalátával körítve tálaljuk. Hozzávalók:- 1 kg marhahús
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
MAZDA CX-5 2.2 CD ATTRACTIONÁr: 5.997.000 Ft -
TOYOTA AURIS TOURING SPORTS 1.8HÁr: 5.495.000 Ft -
VOLKSWAGEN ARTEON 2.0 TDI SCR BASISÁr: 8.397.000 Ft -
OPEL INSIGNIA GRAND SPORT 2.0TÁr: 5.995.000 Ft -
FORD FOCUSÁr: 820.000 Ft -
PEUGEOT 607Ár: 700.000 Ft -
FORD RANGER 2.2 TDCI 4x4 XLTÁr: 5.547.000 Ft -
FIAT PUNTOÁr: 520.000 Ft -
TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID EXECUTIVEÁr: 8.647.000 Ft -
VOLKSWAGEN PASSAT VIII 2.0 TDI BMT HÁr: 7.547.000 Ft -
FORD TRANSIT CUSTOM 2.0TDCi 32Ár: 10.747.000 Ft -
FORD TRANSIT 2.0 TDCI 330 MWBÁr: 4.796.400 Ft