Babos póréhagymaleves
|
Elkészítés:A gyöngybabot elõzõ este hideg vízbe beáztatom, majd másnap fazékba teszem, és felengedem annyi vízzel, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, leszedem a habját. Babérlevéllel, sóval, borssal fûszerezem, és lassú tûzön háromnegyed puhulásig fõzöm. Közben a pórét karikákra vágom, és a vajban megfuttatom. Ezután megszórom a liszttel, kicsit összepirítom, majd lehúzom a tûzrõl, és meghintem a pirospaprikával. Most kevergetve a háromnegyedig fõtt babhoz adom, ha szükséges vizet öntök hozzá, beleszórom az apró kockákra darabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az aprított petrezselymet. Lassú tûzön készre fõzöm, majd forrón tálalom. Hozzávalók:- 40 dkg száraz fehér gyöngybab
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
SKODA KAROQ 1.5 TSI ACT STYLE DÁr: 8.497.000 Ft -
TOYOTA HI LUX 3.0 D4-D 4X4 DOUBLÁr: 8.396.400 Ft -
RENAULT MEGANEÁr: 599.000 Ft -
FORD TRANSIT CUSTOM 2.0TDCi 32Ár: 10.747.000 Ft -
FORD FOCUSÁr: 820.000 Ft -
CITROEN XSARA PICASSOÁr: 849.000 Ft -
VOLKSWAGEN ARTEON 2.0 TDI SCR ELEGANÁr: 8.497.000 Ft -
VOLKSWAGEN ARTEON 2.0 TDI SCR ELEGAÁr: 8.347.000 Ft -
BMW X3 XDRIVE20D XLINE AUT.Ár: 8.597.000 Ft -
VOLKSWAGEN MULTIVAN 2.0 CR TDI HIGHLÁr: 8.797.000 Ft -
HYUNDAI SANTA FE 2.2 CRDi EXECUTIÁr: 14.997.000 Ft -
TOYOTA COROLLA 1.8 HYBRID COMFORÁr: 7.595.000 Ft